ETKİNLİKLER

Meme Kanseri Farkındalık Çalıştayı

Fakültemiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Ankara Meme Hastalıkları Derneği’nin ortak organizasyonu ile “Meme Kanseri Farkındalık” çalıştayı düzenledi. Tıp Fakültesi konferans salonunda düzenlenen çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Dekanımız Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu , Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat, , öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dekanımız Pof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu’da,  meme kanserinin 45 yaş üstü kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Çiçekçioğlu, “Bir kadının hayatı boyunca meme kanserine yakalanma oranı 8'de 1'dir. Bu oldukça yüksek bir orandır. O nedenle bu hastalıktan korunma yollarını risk faktörlerini ve en önemlisi de erken farkındalığı, erken teşhisi göz önünde bulundurmamız lazım. Çünkü erken teşhis edildiğinde bu hastalık yüzde 96 oranında tamamen şifa ile sonuçlanabiliyor. Bu nedenle erken teşhis hayat kurtarır. Geç kalındığı zaman biz bu hastalığı önleyemiyoruz. Risk faktörlerini bilmiyoruz. O zaman ne yapacağız. Erken teşhis edeceğiz. Bizim de çalışmalarımızın temelini erken teşhis üzerine kurgulamamız gerekiyor. Onun için bu çalıştay çok önemli. Aynı zamanda toplumu bilgilendirmek için yapılacak olan bütün seminerler, kamu spotları hepsi çok önemli. Bu çalışmaların, erken teşhis üzerine yoğunlaşması gerekiyor.” diye konuştu.

2.03.2020 13:00