7.Sİ DÜZENLENEN UYKU BOZUKLUKLARI KONGRESİNE BOZOK ÜNİVERSİTESİ BİLDİRİLERİYLE DAMGA VURDU

UYKUDER Uyku Derneği’nin her yıl gelenekselleşen Uyku Bozuklukları Kongresi’nin yedincisi 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi.  Alanında uzman 200’ün üzerinde akademisyen tarafından 50’yi aşkın sözlü ve poster bildirilerin sunulduğu kongrenin başkanlığını üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çiftçi yaptı. “Uykuya Multidisipliner Yaklaşım” konseptinin ele alındığı kongreye çok sayıda  ülkemizin uyku tıbbı duayenleri katıldı.

Uyku Tıbbı ile ilgili dünyadaki son gelişmeleri konusundaki en yetkin hocalardan dinleme olanağına sahip olunduğu  kongrede Uyku Bozuklukları Kursu’nun 9. sunu ve Uyku Teknisyenliği Kursu’nun 8. sini gerçekleşti. Kongre kapsamında gerçekleştirilen Uyku Bozukluğu kursu ile uyku tıbbına yeni adım atan hekimler bir aylık pratik eğitim sonrası sertifika almaya hak kazanırken ; teknisyen kursu ile de bu alanda çalışan teknisyenler bilgilerini güncelleme imkanı buldu.

7.Düzenlenen Uyku Bozuklukları Kongresi’ne Bozok Üniversitesi öğretim elemanları   bildirileri ile damga vurdu.

Sözlü sunum alanında 1.’lik , 2.’lik ve 3.’lük ödülleri ile poster sunumu alanında 2.’lik ödülünü Tıp Fakültesi  Araştırma ve Uygulama Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Özgül Karaaslan ve Dr. Öğretim Üyesi  Yunus Hacımusalar; Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan  Doç. Dr. Yavuz Selim İntepe; Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim  Üyesi Yunus Kantekin ile Dr. Öğretim  Üyesi Hakan Dağıstan aldı.

Sözlü ve poster sunumlarıyla ödül alan öğretim elemanlarımıza ödüllerini UykuDer Kurucu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Köktürk,  Uyku Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ ve 7. Uyku Bozuklukları Kongre Başkanı Prof. Dr. Bülent Çiftçi  taktim etti.

3.05.2018 13:00