BAĞIMLILIĞA ÇOK BOYUTLU YAKLAŞIM SEMPOZYUMU

Fakültemiz öncülüğünde düzenlenen “Bağımlılığa Çok Boyutlu Yaklaşım Sempozyumu” düzenlendi. İnsan varlığı ve sağlığı açısından toplumsal tehdit ve tehlike oluşturan madde bağımlılığı başta olmak üzere bağımlılık sorununa yönelik olarak bireysel sağlık, toplumsal sağlık, koruma/önleme, eylem ve strateji oluşturma amacıyla gerçekleştirilen sempozyumda geniş yelpazede bulunan bağımlılık türleri masaya yatırıldı.

Fakültemiz tarafından düzenlenen ve Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma Vali Kadir Çakır, Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Fuat Köksal Prof. Dr. Bülent Çiftçi,  Garnizon Komutanı Albay Bilgehan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Mahmut Kılıç,Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ferit Çiçekçioğlu, il protokolü ve üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını üniversitemiz Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Yunus Hacımusalar yaptı. Bağımlılığın bir hastalık olduğuna dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Hacımusalar:

“ Bu hastalığın tedavisinin en önemli aşamalarından birisinin nedenlerini saptayabilmek ve önleyici tedbirler almaktır. Bağımlılığı sadece tıbbi yaklaşımlarla tedavi etmek yeterli olmamaktadır. Sorumluluk sahibi bireyler olarak toplumu ve insanlığı etkileyen bu önemli hastalığı iyi anlayabilmeyi, etkin tedavi yöntemleri için katkı sağlamayı ve bu konuda farkındalığı arttırmayı amaç edindik” dedi.

Yozgat Valisi Kadir Çakır’da bağımlılığın her yönü ile ele alınıp farkındalık oluşturmak amacıyla Bozok üniversitemiz tarafından düzenlenen “Bağımlılığa Çok Yönlü Yaklaşım” sempozyumunun amacına ulaşmasını ,  toplumun bağımlılık ve çeşitleri hakkında  daha bilgili ve bilinçli hale gelmesini sağlayacağı düşüncesi ile sempozyumun düzenlenmesinde  emeği geçen herkesi kutluyor başarılar diliyorum dedi

28.12.2018 13:00