ETKİNLİKLER

ÖĞRENCİLERİMİZ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Fakültemiz 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Fakültemizi kazanan hekim adayı öğrenciler önlüklerini giyerek meslekleri yolunda ilk adımı attı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Özdamar, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın ve Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen fakülte dekanları, daire başkanları, sivil toplum kuruluşları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Dekanımız Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu ise yaptığı konuşmada: “Bugün beyaz önlüklerinizi giyinerek tıp doktoru olmaya  ilk adımınızı atmış bulunmaktasınız. Bir doktor için beyaz önlük hem gerçek hem de manevi anlamda temiz ahlakın ve vicdanın birer göstergesidir. Sizlerin tüm yaşamınız boyunca hem önlüğünüzün hem de vicdanınızın bembeyaz kalmasını temenni ediyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ törende yaptığı konuşmada Kararlılıkla, Başarıya mottosuyla çıktıkları bu yolda kendilerine tevdi edilen emaneti daha yükseklere taşımak yolunda gayret ettiklerini belirtti.Tıp Fakültesi artık bizim köklü fakültelerimizden bir tanesi 2007 yılında kurulmuştu. Hacettepe ekolü ile eğitim öğretime başlayan bir fakültemizdi. Ama biz bir an önce orda ki alt yapıyı da güçlendirerek öğretim elemanı sayısını olması gereken düzeye taşıdık. Bugün hem temel tıpta hem klinik tıpta artık son sınıfa gelmiş öğrencilerimiz bulunmakta.Bugün Tıp Fakültesinden 120 öğrencimizin beyaz önlük giyme törenlerinin hayırlı olmasını diliyor, başarılar diliyorum” dedi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Kapıcıoğlu konuşmasının sonunda şunları kaydetti: “Ülkemizi 2023 hedefine ulaştırmak için en önemli unsur yükseköğretimin nitelikli ve faydalı bilginin üretilmesidir. Nitelikli bilgi üretimi içinde yetkin ve nitelikli insanın yetiştirilmesi esastır. Üretilen bu bilginin be yetiştirilen insan kaynağının da öncelikle bulunan bölgeye katkısı büyük önem taşımaktadır. Etkili iletişim kurabilen, eleştirel düşünebilen, araştırmacı bakış ve analitik yaklaşık sergileyebilen, algoritma tasarlayabilen ve bütün bunları da zamanı iyi yöneterek yapabilen, ülkesi ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek en önemli görevimizdir.  Yükseköğretim kurumları sadece ders alınan ve ders verilen ortam ve mekânlar değildir. Yükseköğretim kurumlarımızın, gençlerimize, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra gönüllü faaliyetler, sosyal ve kültürel faaliyetler ile spor faaliyetleri açısından da imkân sağlamları gerekiyor.  Bunlar için uygun ortamlar oluşturulmalı.”

Konuşmaların ardından Fakültemiz 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ders başı yapan doktor ve diş hekimi adayı öğrenciler beyaz önlüklerini giymenin mutluluğunu yaşadı.

30.11.2021 13:00