ETKİNLİKLER

“TARİH İÇİN BİR OK AT” TEMASIYLA 4. GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU YARIŞMASI YAPILDI

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübü Başkanı Prof. Dr. Murat Korkmaz, “Tarih İçin Bir Ok At ”temasıyla yapılan Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmasının bu yıl Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde 4’üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Korkmaz, Geleneksel Türk Okçuluğunun birçok ilde olduğu gibi Yozgat ’ta da her geçen gün geliştiğini,  geleneksel kıyafetlerle yapılan geleneksel Türk okçuluğunu yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalıştıklarını belirtti. Bu yıl yapılan yarışmalara kulüpler kategorisinde 8 farklı şehirden 18 takım 73 sporcu; 8 farklı üniversiteden 11 takım 40 sporcu; 18 yaş altı 6 farklı şehirden 80 sporcu olmak üzere totalde 12 farklı şehirden 193 sporcunun tarih için yay gerip ok atacağını belirten Korkmaz,  Geleneksel Tük Okçuluğuna gönül vermiş tüm sporculara başarılar diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ da, Yozgat Bozok Üniversitesi olarak Geleneksel Türk Okçuluğunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.  Üniversitemiz Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu tarafından yapılan Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmalarının bu yıl 4’üncüsünün yapıldığını ve artık yarışmanın geleneksel hale geldiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Anadolu’yu toprak, yurt ve vatan yapan üç önemli tarihimiz olan Malazgirt Savaşını, İstanbul’un Fethini ve Cumhuriyetin Kuruluşunu simgeleyen 10.71, 14.53, 19.23 metrelerden yarışmaya katılan sporcularımız atışlarını yapacak. Geleneksel Türk Okçuluğu bir ata sporumuzdur. Biz bu sporu geleceğe aktarmak istiyoruz.  Her spor dalının kendi içerisinde bir disiplini var. Spor kişilerde birçok gelişim sağlıyor. Okçuluk temelinde baktığımızda okçulukta farklı bir disiplin var. Konsantrasyon, odaklanma ve hedefe yönelmenin bir azmi ve kararlılığı var. Bu temelde baktığımızda esasında gençlerimizin kişisel gelişimlerinde okçuluk sporunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu sporun genç nesillere, yavrularımıza aşılanması lazım ki daha sağlıklı, iradeli gençler yetiştirerek geleceğe aktaralım. Bu temelde bu sporun, daha sağlıklı toplum, daha sağlıklı gelecek ve başarılı gençlik yetiştirilmesi noktasında gerekli olduğunu düşünüyorum. İnşallah yarışmalarımız bundan sonraki yıllarda da devam edecek. Yozgat Bozok Üniversitesi, hem geleneğimizin, kültürümüzün geleceğe aktarılması noktasında,  hem de bir spor disiplini olarak gençlerin geleceğe daha sağlıklı yürümeleri noktasında bu görevini ifa etmeye devam edecektir. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu vesile ile üniversitemize yarışmalara katılmak üzere gelen tüm sporcularımızı tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

Yarışmalarda Üniversitelerde erkek kategorisinde

1. İnönü Üniversitesi
2. Yozgat Bozok Üniversitesi
3. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi oldu.

Üniversiteler kadın kategorisinde ise
1. KTO Karatay Üniversitesi
2. Yozgat Bozok Üniversitesi
3. İstanbul Üniversitesi oldu.

Okçuluk Kulübü erkekler kategorisinde
1. Erbaa Gençlik Spor Kulübü
2. Erbaa Oba Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği
3. Kayseri Atlı Okçuluk Kulübü oldu.

Okçuluk Kulübü kadınlar kategorisinde ise;
1. Erbaa Gençlik Spor Kulübü
2. Bozok Geleneksel Okçuluk Spor Kulubu Derneği
3. Tokat Danışment Atlı Okçuluk Kulübü oldu.

15-17 Yaş kategorisinde

1. Semih Ege Ateş

2. Büşra Arslan

3. Mustafa Can Medet

10-14 Yaş kategorisi

1. Süleyman Siler

2. Yiğit Usluer

3. İdil Naz Bütün

10 Yaş altı kategorisinde

1. Talha Şekerci

2. Nehir Usluer

3. Yigit Celil Şahin dereceye girdi.

Erkekler bireysel sıralamada

1. Faruk Siler (Gaziosmanpaşa Geleneksel Okçuluk Birincisi)

2.Rıfat Demirci (Erbaa Gençlik Spor Kulübü İkincisi)

3. Kazım Özel (Erbaa Oba Geleneksel Okçuluk Üçüncüsü) oldu.

Kadınlar bireysel sıralamada ise

1. Nisanur Yüce (Tokat Aile Sosyal Politikalar Spor Kulübü Derneği)

2. Azra Sayar (Erbaa Gençlik Spor Kulübü)

3. Hülya Akan (Aile Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü Derneği) oldu.

Yarışma sonrasında dereceye giren sporculara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

7.02.2022 11:04