ETKİNLİKLER

II.UYGULAMALI BAKTERİYOFAJ KURSU

3-6 Eylül 2024 tarihleri arasında Üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen "II. Uygulamalı Bakteriyofaj Kursu" büyük bir başarıyla tamamlanmıştır. Kurs, Prof. Dr. Bülent Bozdoğan (Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın) ve Prof. Dr. Hülya Şimşek (Bozok Üniversitesi, Yozgat) 'in sorumluluğunda gerçekleştirilmiştir. Türkiye'nin çeşitli üniversite ve hastanelerinden toplam 29 kursiyerin katıldığı bu etkinlik, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti'nin Bakteriyofaj Alt Çalışma Grubu ile Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nın işbirliğiyle Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) laboratuvarında yapılmıştır.

Programın eğitmenleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Bülent Bozdoğan ve ekibi; Abdulkerim Karaynir, Asya Orbayoğlu, Melis Yalçın, Rümeysa Gülsu Özkan, Zeynep Erdem Aynur ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Tuğrul Hoşbul yer almıştır.

Bakteriyofajlar, mikroorganizmalar dünyasında benzersiz bir yer tutmakta ve özellikle antibiyotiklere dirençli bakterilerle mücadelede umut verici bir çözüm olarak öne çıkmaktadır. Kurs boyunca, bakteriyofajların önemi vurgulanmış ve fajların izolasyon, karakterizasyon teknikleri ile tedavideki uygulamaları hakkında kapsamlı pratikler gerçekleştirilmiştir. Her kursiyer, bakteriyofaj araştırmalarında kullanılan yöntemleri birebir uygulama fırsatı bulmuştur.

Kursun açılışında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar ve Üniversite Sekreterimiz Doç. Dr. Mustafa Kocakaya katılarak, kurs sorumlularına ve katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletmiş, kursiyerlere başarılı bir eğitim geçirmelerini temenni etmişlerdir. Kursun kapanışında ise Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fatih Erkoç yer almış; Prof. Dr. Hülya Şimşek'e teşekkür ederek kurs sorumlularına, eğitmenlere ve emeği geçenlere Teşekkür Belgesi takdim etmiş, Prof. Dr. Bülent Bozdoğan’a da üniversitemiz adına bir plaket sunmuştur.

Kursiyerlere sertifikalarının dağıtılmasının ardından, kurs değerlendirmesi yapılmış ve etkinlik, katılımcılara motivasyon amacıyla gerçekleştirilen “Hattuşaş Kültür Gezisi: Tarihe Yolculuk” ile sonlandırılmıştır

10.09.2024 08:48