14 MART TIP BAYRAMI KUTLANDI

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkez’inde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Osman Tokat, fakülte dekanları, öğretim elemanları, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Elif Demiraslan yaptı. Demiraslan konuşmasında 14 Mart Tıp Bayramının bir kutlama gününü olmasının yanı sıra birlik olma günü olduğuna dikkat çekerek hekime şiddete karşı, mobbinge karşı ve meslekteki sıkıntılara karşı doktorun doktora destek olması gerektiğine  vurgu yaptı. Demiraslan konuşmasında: “Bizler poliklinikte, ameliyathanede, sağlık ocaklarında, acillerde her zaman hastalarımızın sağlığını düşünürken, özellikle pandemi zamanında bir çoğumuz ailesinden uzakta kalmış ve kendi sağlığından önce en ön cephede hastaları için çalışırken, şiddete uğradık. Dün Mihrimah hoca uğradı, bugün sen, yarın belki hepimiz! 14 Mart bir bayramı olmasının yanında, birlik olma günüdür. Tek isteğim Türkiye’deki tüm sağlık çalışanlarının, tıp fakültesi öğrencilerinin ve siz değerli hocalarımın birlik olup şiddetin her türlüsünün karşısında durmasıdır. Sözlerime son verirken yeni 14 Martlarda sesimizi ve yüreğimizi daha da büyütmek dileğiyle 14 Mart Tıp Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım” ifadelerini kullandı.

Dekanımız Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, 14 Mart Tıp Bayramı’nın sağlık camiasının sorunlarının ve taleplerinin dillendirilerek seslerini duyurmalarına olanak sağlanması açısından önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çiçekçioğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: “Zorlu Covid 19 pandemi sürecinde hem eğitim faaliyetleri hem de hasta takibi konularında göstermiş olduğunuz üstün özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Pandemi sürecinde doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının bu mücadelede ön saflarda nasıl çırpındıklarını canları pahasına nasıl mücadele ettiklerini gördük. Lakin bu süreçte dahi sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet girişimlerinin olduğuna da tanıklık ettik. Ne acıdır ki bu durum bir türlü önlenemiyor” dedi.

Öğrencilere seslenen Dekanımız Prof. Dr. Çiçekçioğlu Tıp eğitiminin çok zorlu bir süreç olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Hekimlik merhamet, iyi ahlak, vicdan ve empatinin ta kendisidir. Hekimlik bilgeliktir, sabırdır ve sonsuz bilgi birikimi ile tecrübedir. Bu süreçte biz de sizleri nitelikli ve donanımlı bir şekilde hazırlayarak kutsal mesleği büyük bir özveriyle yerine getirmenizde destekçiniz olacağız. Bu vesileyle fedakârca ve özveri ile kutsal bir görevi ifa eden tüm meslektaşlarım ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı en içten dileklerim ile kutlarım.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  “ hekimlerimiz toplumun  en seçkin ve en donanımlı  insanlarıdır.  İnsanları hayatta tutma noktasında büyük fedakarlık göstererek gerektiğinde kendisi ve ailesini  feda ederek  onurlu ve şerefli bir görevi ifa etmekteler. Hekimlik mesleği bu ahlak ve düsturla bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum” dedi. Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  "sağlık  çalışanlarımız  her zaman ve her koşulda fedakârlık göstererek görevlerini ifa etmeye çalışırlarken,   maalesef hiç hak etmedikleri durumlarla karşılaşıyorlar.  Sağlık çalışanlarımıza yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bundan sonra inşallah kendilerine yönelik bu tür menfur saldırılarla karşı karşıya kalmazlar. Mükemmel insanlar yetişebilir ama merhametli insanlar yetişmiyorsa mutlaka bir sıkıntı var demektir. Bu vesile ile başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımıza görevlerine başarılar diliyor 14 Mart Tıp Bayramlarını en kalbi duygularımla  kutluyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Program Fakültemizde profesör kadrosuna yükselen Prof. Dr. Hasan Ali Bayhan, Prof. Dr. Murat Korkmaz, Prof. Dr. Engin Tutkun, Prof. Dr. Hacı Alper Uzun, Prof. Dr. Barış Doğu Yıldız ve doçentlik kadrosuna yükselen Doç. Dr. Zeynep Tuğba Ozan ile Doç. Dr. Elif Turan’a cübbelerinin giydirilmesi ve plaket takdimi ile devam etti. Program müzik dinletisi ve karanfil dağıtımı ile  sona erdi.

15.03.2021 16:56