ETKİNLİKLER

FAKÜLTEMİZDE “KADIN İNKONTİNANSI VE FONKSİYONEL ÜROLOJİ” TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Fakültemiz Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Türk Üroloji Derneği İç Anadolu Şubesi Başkanı Prof. Dr. Halil Başar, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Işıkay ve öğretim elemanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Işıkay düzenlenen toplantıda kadın inkotinansı başta olmak üzere pek çok konunun uzmanları tarafından ele alınmasını, farklı klinik ve disiplinleri bir araya getirerek tartışılmasını amaçladıklarını söyledi.Ülkemizde 18 yaşını geçmiş her 4 kadından birinden ve 80 yaşını geçmiş her 10 kadından 8’inde idrar kaçırma problemi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Işıkay bu tablonun önümüzdeki yıllarda ilgili hekim ve akademisyenlerin yükünü daha da artıracağını sözlerine ekledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu toplantının katılımcılar açısından çokça faydalı olacağı bilimsel bir şölen şeklinde geçmesini dileyerek toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türk Üroloji Derneği İç Anadolu Şubesi Başkanı Prof. Dr. Halil Başar konuşmasında Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde ve Türk Üroloji Derneği İç Anadolu Şubesi işbirliği ile kadın ürolojisi temalı toplantının icra edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kadın ürolojisini multidisipliner yaklaşımı da amaçlayan gerçekten etkili ve verimli bir sempozyuma şahitlik edileceğini belirten Prof. Dr. Başar katılımcılara teşekkür etti.

Toplamda üç oturumda gerçekleşen toplantıda Kadın İnkontinansı, Kadınlarda Ürogenital Problemler ve Sağlık Hukuku konularında alanında uzman akademisyenler tarafından sunumlar yapıldı.

4.10.2019 13:00