FAKÜLTEMİZDE ORYANTASYON HAFTASI

Üniversitemizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İlk Oryantasyon (Uyum)

Haftası Etkinlikleri Tıp Fakültesi Öğrencilerine Yapıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı birinci sınıf öğrencileri için oryantasyon (uyum) haftasında (11 Eylül – 15 Eylül 2023) çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programın ilk gününe, Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fatih Erkoç, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Oryantasyon haftasının ilk günü öğrencilerin ilk dersini Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar konuşmasında bugünün geleceğin hekimleri açısından yeni bir yolculuğun başlangıcı olduğunu belirterek öğrencilerin gözlerinde bu ışığı ve heyecanı görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin ilk dersinde tıp mesleğinin tarihsel gelişimi ve süreçlerini anlatarak modern Türk tıp tarihinin gelişim aşamaları hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. “Tıp Fakültesi yeni eğitim-öğretim döneminin gelecek yaşantınızda ve hayat biçiminizde, ailenizde, üniversitemizde ve milletimizde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fatih Erkoç, "mesleğinde donanımlı, farkı düşünce yapısı ve anlayışa sahip, güncel teknolojik gelişmeleri takip eden, iletişim ve empati yetenekleri gelişmiş ve etik değerlere bağlı öğrenciler yetiştirmek öncelikli hedefimizdir" dedi. İlgili etkinlik sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar ve Dekanımız Prof.Dr. Mustafa Fatih ERKOÇ öğrencilerimiz ile öğle yemeğinde bir araya geldi.  Yemek sonrası Tıp Fakültesi Dönem-I Koordinatörü Doç.Dr. Vugar Ali TÜRKSOY öğrencilerimize Tıp Fakültemizi ve Hastanemizi gezdirdi.

Oryantasyon haftasının diğer günlerinde öğrencilerimize Uluslararası Ofis Başkan Yardımcısı Araş. Gör. Halil İbrahim ÇOŞAR tarafından “Farabi, Mevlana ve Erasmus Öğrenci Değişim Programları”, Doç.Dr.Ebubekir GÜNGÖR tarafından “Yozgat’ın tarihi ve turistik yerleri”, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Beytullah KILINÇARSLAN tarafından “Üniversitemizdeki sağlık, sigorta, burs, barınma ve beslenme imkan ve hizmetleri, kültürel ve sportif etkinliklerin yanı sıra öğrenci kulüp ve toplulukları” tanıtıldı. Bununla birlikte, Tıp Fakültemizde faaliyet gösteren Proje Geliştirenler Topluluğu (Danışman: Prof.Dr. Hamdi TEMEL) ve Yeryüzü Doktorları Topluluğu (Danışman: Doç.Dr. Vugar Ali TÜRKSOY) danışmanları tanıtım sunumları gerçekleştirdiler. Ayrıca, Dönem-I Koordinatörleri tarafından Eğitim-Öğretim Süreçleri ve Yönetmenlikler hakkında genel bilgiler verildi. Devam eden günlerde Dönem-I Koordinatörü Doç.Dr. Vugar Ali TÜRKSOY öğrencilerimize kampüs içi yerleşkeleri gezdirerek tanıttı. Bu gezi çerçevesinde Merkezi Kütüphane faaliyet, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) araştırma olanakları anlatıldı. Ardından Yozgat Kısa Turu gerçekleştirildi, turumuz Türkiye’nin ilk Milli Parkı olan Çamlık Gezisi ile sona erdi.

Tüm bu hafta kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerden sonra öğrenci ve velilerden geri bildirim alındı. Herkesin çok mutlu olduğu, Şehrimiz ve Üniversitemiz hakkındaki önyargıların yıkıldığı, öğrenci ve velilerin gerek Rektörümüz ve Dekanımızın gerekse öğretim üyelerinin ilgi ve alakalarından çok etkilendiği görüldü.

18.09.2023 11:22