ÖĞRENCİLERİMİZDEN ULUSLARARASI SCI ENDEKSLİ MAKALE BAŞARISI

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN ULUSLARARASI SCI ENDEKSLİ MAKALELER

Fakültemiz dönem 2 öğrencileri Ece Eroğlu ve İrem Küllü, dönem 4 öğrencisi Arda Kaan Üner ve dönem 5 öğrencisi Ayşe Kristina Polat 2020 yılında Uluslararası en önemli endeks olan Scientific Citation Index (SCI)’te taranan dergilerde yayınlanan dört makalede (iki orijinal araştırma ve iki derleme makalesi) yer alarak büyük bir başarıya imza attılar.

TÜBİTAK-2209 lisans öğrencileri projelerinde yürütücülüğü bulunan öğrencilerimizin en kısa sürede ilk isim makaleler de yayınlamaları beklenmektedir.

SCI endekste taranan bu dergilerden biomedicines ve Life Sciences dergilerinin Q1 çeyrekli; Epilepsy Behavior ve diagnostics dergilerinin ise Q2 çeyrekli dergiler olduğu bilinmektedir.

Öğrencilerimizin araştırma makalelerindeki katkılarından ve danışmanlıklarından dolayı başta Doç. Dr. Züleyha Doğanyiğit olmak üzere, Dr. Öğr. Ü. Seher Yılmaz ve tüm diğer araştırmacı ekibine teşekkür ederiz.

Derlemelerdeki öğrencilerin literatür taramasına, figürleri hazırlanmasına ve tabloları oluşturmasına danışmanlık yapan Dr. Öğr. Ü. Enes Akyüz’e teşekkür ederiz.

Proje Topluluğu üyesi olan Tıp Fakültesi öğrencilerinin toplamda 15 ulusal/uluslararası makalede yer almaktadır.

KENDİLERİNİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

DEKANLIK

15.12.2020 14:50