PROF. DR. YALÇIN ARAL’A VEDA

Uzun yıllar yaptığı hizmetlerle Fakültemize büyük emekleri bulunan İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Aral’a emekliye ayrılması dolayısıyla veda töreni düzenlendi.

Falültemiz Toplantı Salonu’nda düzenlenen veda törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Dekanımız  Prof. Dr. Mustafa Fatih Erkoç, Fakültemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Atilla Şenaylı, çeşitli anabilim dallarından öğretim üyeleri, asistanlar ve hastane çalışanları katıldı.Plaket takdimi öncesinde yapılan konuşmalarda Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Fatih Erkoç: “Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi kişiliği, hekimliği ve tecrübeleriyle çok büyük katkıları ve destekleri bulunan değerli hocamızın emeklilik vesilesiyle aramızdan ayrılmasından üzüntü duyuyoruz. Gerek tecrübeleri gerekse de eğitim öğretim süreçlerinde gösterdiği desteklerden ötürü kendisini özlemle arayacağız. Emeklilik hayatının sağlık ve mutluluklar getirmesini diliyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasında : “Hekimlik mesleği başta olmak üzere her açıdan örnek alınacak bir şahsiyet. Mesleğine âşık olan, meslek etiği kriterlerini harfiyen yerine getiren, sorumluluk bilincini içselleştirmiş ve bilgeliğiyle de başkaları tarafından rol model kabul edilen, hekimlik süreçlerinde kendisinden sonraki nesillere dokunmuş değerli bir akademisyenimizi emekliliğe uğurluyoruz. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi hafızası olan değerli hocamız son ana kadar azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam etmesiyle de her türlü takdiri hak etmektedir. İhtiyaç halinde hiç tereddüt etmeden koşa koşa desteğe geleceğini de biliyorum. Yozgat’ımıza, üniversitemize hekim olarak sunduğunuz hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yozgat Bozok Üniversitesi Ailesi olarak kendisine bundan sonraki yaşamında hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyoruz.” dedi.

Fakültemiz İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Aral ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ben 1952 doğumluyum. Meslekte fiilen 47 buçuk yıl bitti. Biz bir stetoskop ve tansiyon aletiyle hekimliğe başladık. Asistanlık döneminde kan şekeri ölçen bir cihaz dahi yoktu. Daha sonra ise geldiğinde ki çok iptidai bir cihaz olmasına rağmen bir mucize gibi karşıladık. Bu süreçlerden sonra bir takım imkanları elde ettik. Şimdiki arkadaşlar bu anlamda oldukça avantajlı. Sağlık Bakanlığında ilk endokrin kliniğini kurdum. Yaklaşık 20 yıl  tek endokrin kliniği olarak çalıştım. 50’ye yakın endokrin uzmanı yetiştirdim. Sonra yolum Bozok Üniversitesiyle kesişti. Çok güzel bir ortamla karşılaştım. Burada da elimin yettiği aklımın erdiğince bir şeyler yaptım kanaatindeyim. Çok değerli kardeşlerim ve evlatlarım oldu. Kesinlikle unutulmayacaksınız! Hoşçakalın. Sevgiyle kalın. Sağlıkla kalın. Allahaısmarladık” ifadelerini kullandı.

Hocamıza bundan sonraki yaşantısında ve emeklilik hayatında başarılar dileriz.

DEKANLIK

24.03.2023 14:02