TEMEL YABANCI DİL (İngilizce) DERSİ MUAFİYET SINAV DUYURUSU

Temel Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet Sınavı Duyurusu

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize kayıt yaptırmış (ya da daha önce kayıt yaptırdığı halde muafiyet sınavı öncesinde kayıt dondurmuş) Lisans ve Ön lisans öğrencilerimiz için Temel İngilizce Dersi muafiyet sınavı yapılacaktır.

Öğrencilerimizin sınavla ilgili bir sorunla karşılaşmamaları adına, başvuru yapmadan önce, aşağıdaki açıklamaları dikkatle okumaları önem taşımaktadır.

1. Muafiyet Sınavı 03 Ekim 2022 Pazartesi günü Saat 11:00 da kayıtlı oldukları Fakülte/Yüksekokul/Meslekyüksekokulu binalarında belirlenecek sınav salonlarında yapılacaktır.

2. Sınav BOYSİS üzerinden çevrimiçi olarak ancak sınav salonlarında gözetmenli olarak uygulanacaktır.

3. Sınava katılmak isteyen öğrencilerimizin en alttaki başvuru linkini kullanarak başvuru yapmaları gereklidir. Son başvuru tarihi 30 Eylül Cuma, Saat 17.00’dır.

4. Bu Eğitim-Öğretim yılında  ilk kez kayıt yaptırdığı halde İngilizce I, İngilizce II dersleri olmayan öğrencilerimizin de muafiyet sınavına bu sene başvurmaları gerekmektedir. ( İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfı ve Meslek Yüksekokulları Öğrencileri)

5. Sınav başvurusunu yapan öğrencilerimizin BOYSİS ekranlarında Yabancı Dil muafiyet Sınıfı tanımlanacaktır. Öğrencilerimiz sınav saati geldiğinde bu sınıfa girerek sınavlarına başlayacaklardır.

6. Sınav 40 Sorudan oluşmaktadır.

7. Sınav süresi, öğrenci sınava başladığı andan itibaren 50 dakikadır.

8. Temel İngilizce Dersi Muafiyet sınavının her ne sebeple olursa olsun telafisi bulunmadığından, sınav sırasında herhangi bir bağlantı sorunu yaşamamak adına öğrencilerimizin teknik tedbirlerini almaları önem arz etmektedir. Bu konudaki sorumluluk öğrencilerimize aittir.

9. Sınav sonunda 50 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz İngilizce I ve İngilizce II derslerinden muaf olacaklardır. Öğrencilerimizin harf notları muafiyet sınavından aldıkları puanla belirlenecektir.

10. Duyuru başlangıcında belirtilen şartları taşımayan ve kayıt yılı 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılından önce olan öğrencilerimiz bu sınavdan faydalanamazlar.

11. Öğrencilerimizin sınavı sağlık bir şekilde yapabilmelerini garanti altına almak için 02 Ekim 2022 Pazar Günü Saat 13:00 – 15:00 arasında girebilecekleri 15 sorudan oluşan uzaktan çevrimiçi bir deneme sınavı yapılacaktır. Deneme sınavı da öğrencilerimizin BOYSİS ekranlarında Yabancı Dil Muafiyet Sınavı içinde yer almaktadır.

Sınav Başvuru Formuna Buradan Ulaşabilirsiniz.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

28.09.2022 08:50