FAKÜLTEMİZ 2023-2024 MEZUNİYET TÖRENİMİZ BÜYÜK COŞKU İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2023 - 2024 eğitim öğretim yılında fakültemizde öğrenim gören öğrencilerimiz büyük coşku ile yapılan mezuniyet töreni ile mezun oldular. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Evren YAŞAR, Rektör Yardımcıları Yusuf HIDIR ve Güngör YILMAZ, Dekanımız Prof. Dr. M.Fatih ERKOÇ Dekan Yardımcılarımız ve fakültemiz öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Açılış konuşmalarında konuşan Dekanımız Prof. Dr. M. Fatih ERKOÇ ; tabi ki eksiklerimizin de farkındayız. Hem tıp eğitimimizi güçlendirmek hemde hasta memnuniyetini artırmak amacıyla fakültemizdeki eksik branşları tamamlamayı, dekanlığımız olarak en öncelikli görev olarak üstlendik. Bu amaçla son 1,5 yılda 3 profesör, 16 doktor öğretim üyesi ve 2 öğretim görevlisini akademik kadromuza dahil ettik. Yakın zamanda çıkacağımız kadro ilanıyla bunlara ek  olarak 7 doktora öğretim üyesini de kadromuza katarak topam sayının 28'e ulaşmış olmasının haklı sevincini yaşıyorum. Gün geçtikçe yenilikleri takip edip bunlara hızla adepte olmayı hedef edindiğimiz eğitim öğretim misyonuzmuzda çok yakında açılışını yapacağımız ve birçok tıp fakültesinde bulunmayan Simulasyon Merkezi ve yine fakültemiz bünyesinde açacağımız yapay zeka laboratuvarının , tıp eğitiminde güncel trend yakalayarak çok önemli bir desteği olacağını, ayrıca bölgenin ihtiyaçlarını karşılamada etkin rol alacağını gururla belitmek isterim. Tüm bu süreçlerde sonsuz desteklerini ve fakültemize kattığı vizyon sebebiyle sayın rektörümüz Prof. Dr. Evren YAŞAR' a şahsım ve fakültemiz adına teşekkür etmek istiyorum.

Daha sonra konuşöalarını yapmak üzere kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Evren YAŞAR konuşmalarında şunları iletti ; Tıp dünyası sürekli bir değişim ve gelişim içindedir. Teknolojinin hızla ilerlediği, yapay zekâ ve biyoteknolojinin tıpta devrim niteliğinde yenilikler getirdiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu nedenle, sizlerden beklenen sadece mevcut bilgiye sahip olmanız değil, aynı zamanda sürekli olarak kendinizi yenilemenizdir. Unutmayın ki, yenilikçi düşünceler ve araştırmacı bir ruhla hareket eden hekimler, geleceğin sağlık sorunlarına çözüm bulmada öncü olacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hekimlerimize olan güvenini ve onlara duyduğu saygıyı her zaman dile getirmiştir. Bugün sizler, bu güvene layık olmanın onuruyla mezun oluyorsunuz. Atatürk'ün gösterdiği ilim ve irfan hedefi doğrultusunda ve daima bilimin ışığında ilerleyeceğinize inanıyorum. Sizleri, büyük bir gurur ve umutla uğurluyoruz. Bugün, sizler için yeni bir başlangıcın, insanlığa hizmet yolunda atacağınız ilk adımın günüdür. Yolunuz açık olsun, daima bilimin ve insanlığın ışığında ilerleyin.

11.07.2024 14:49