FAKÜLTEMİZİN 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ETKİNLİĞİ

Fakültemizin 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlk Oryantasyon (Uyum)

Haftası Etkinlikleri Tıp Fakültesi Öğrencilerine Yapıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı birinci sınıf öğrencileri için oryantasyon (uyum) haftasında (09 Eylül – 13 Eylül 2024) çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programın ilk gününe, Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fatih Erkoç, Genel Sekreterimiz Doç.Dr. Mustafa Kocakaya, öğrenciler ve aileleri katıldı. Oryantasyon haftasının ilk günü öğrencilere “Geleceği Şekillendiren Eller, Bozoklu Genç Tıbbiyeliler” başlıklı ilk dersini Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar verdi. İlk derste tıp eğitimine yönelik mesleki-etik ilkelerin yanı sıra tıp doktoru olmanın sorumlulukları hakkında bilgi, deneyim ve görüşlerini aktararak tavsiyelerde bulunan Rektörümüz, öğrencilerin sorularını cevaplandırarak görüş ve önerilerini dinledi. Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar yeni hekim adaylarını Yozgat Bozok Üniversitesi’nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fatih Erkoç, "mesleğinde donanımlı, farkı düşünce yapısı ve anlayışa sahip, güncel teknolojik gelişmeleri takip eden, iletişim ve empati yetenekleri gelişmiş ve etik değerlere bağlı öğrenciler yetiştirmek öncelikli hedefimizdir" dedi. İlgili etkinlik sonunda Tıp Fakültesi Dönem-I Koordinatörü Doç.Dr. Vugar Ali Türksoy ve Dönem-I Koordinatör yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Serkan Şahin öğrencilerimize Tıp Fakültemizi ve Hastanemizi gezdirdi.

Oryantasyon haftasının diğer günlerinde öğrencilerimize Uluslararası Ofis Başkan Yardımcısı Arş. Gör. Halil İbrahim Çoşar ve Mesut Gümüş tarafından “Erasmus Öğrenci Değişim Programları”, Doç.Dr.Ebubekir Güngör tarafından “Yozgat’ın tarihi ve turistik yerleri”, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Beytullah Kılınçarslan tarafından “Üniversitemizdeki sağlık, sigorta, burs, barınma ve beslenme imkan ve hizmetleri, kültürel ve sportif etkinliklerin yanı sıra öğrenci kulüp ve toplulukları” tanıtıldı. Bununla birlikte, Tıp Fakültemizde faaliyet gösteren Tıp Öğrenci Birliği Topluluğu (Danışman: Prof.Dr.Murat Korkmaz), Kitap Okuma Topluluğu (Dr.Öğr.Üyesi Selda Kahveci), Bozok Satranç Topluluğu (Danışman: Dr.Öğr.Üyesi Fethi Sada Zekey) ve Yeryüzü Doktorları Topluluğu (Danışman: Doç.Dr. Vugar Ali Türksoy) temsilcilerinin tanıtım sunumları gerçekleştirdiler. Ayrıca, Dönem-I Koordinatörleri tarafından Eğitim-Öğretim Süreçleri ve Yönetmenlikler hakkında genel bilgiler verildi. Devam eden günlerde Dönem-I Koordinatörü Doç.Dr.Vugar Ali Türksoy ve Dönem-I Koordinatör yardımcıları Dr.Öğr.Üyesi Serkan Şahin ve Öğr.Gör.Dr. Bircan Aslan öğrencilerimize kampüs içi yerleşkeleri gezdirerek tanıttı. Bu gezi çerçevesinde Merkezi Kütüphane faaliyet, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) araştırma olanakları anlatıldı. Ardından Yozgat Kısa Turu gerçekleştirildi, turumuz Türkiye’nin ilk Milli Parkı olan Çamlık Gezisi ile sona erdi.

Tüm bu hafta kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerden sonra öğrenci ve velilerin çok mutlu olduğu  ve  gerek Rektörümüz ve Dekanımızın gerekse de öğretim üyelerinin ilgi ve alakalarından çok etkilendiği görüldü.

17.09.2024 13:27